ІСТОРИЧНА МІСІЯ УКРАЇНИ ПОЛЯГАЄ В ТОМУ, ЩОБ ЗНИЩИТИ РОСІЙСЬКУ ІМПЕРІЮ – ПРАВОЗНАВЕЦЬ-МІЖНАРОДНИК

В свій час українська еліта зробила  дуже багато для становлення російської імперії, російської державності, а тепер історична місія України – зруйнувати цю імперію.

Про це заявив відомий правознавець міжнародник та дипломат Володимир Василенко під час свого виступу на національному форумі «Нова Стратегія Миру та Безпеки» 30 жовтня ц.р.

«Війна, яка нині йде супроти Україна та Росії і яку часто називають гібридною війною насправді має два складники. Перший складник – це збройна агресія, а другий складник – це гуманітарна агресія. Мета збройної агресії – це фізичне знищення сторони, проти якої чиниться збройна агресія. Мета гуманітарної агресії – це знищення національної ідентичності країни і знищення її остаточно», — наголосив В. Василенко.

За словами дипломата, країна може зазнати поразки внаслідок збройної агресії, але вона невідмінно звільниться та відновиться, якщо буде збережена її ідентичність. Якщо ж країна втрачає свою ідентичність, то вона ніколи не відновиться і ніколи не стане знов незалежною державою.

«Гуманітарна агресія має 4 складники. 1 складник – це мовно-культурна війна, яку веде Росія весь час проти України. 2 складник – це інформаційно-пропагандистська війна. 3 аспект – це війна проти української історичної пам’яті і 4 аспект – це конфесійна війна. Якщо гуманітарна агресія закінчується успішно проти якоїсь держави, то та держава просто зникає. У протиборстві з Росією Україна може вистояти лише як українська Україна, яка покладається на власні сили і одночасно спирається на своїх союзників та партнерів. Надзвичайно важливо не тільки зміцнювати обороноздатність країни, а проводити ще й ефективну гуманітарну політику, яка має стати знаряддям боротьби проти знищення ідентичності нашої країни», — пояснив правознавець-міжнародник.

 

Поделиться публикацией