ІСНУЄ ТРИ ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ОПК – ЕКС-КЕРІВНИК ДЕРЖАВНОГО КОСМІЧНОГО АГЕНТСТВА

На сьогодні для належного функціонування оборонно-промислового комплексу є три основні проблеми, які нам необхідно вирішити.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» 30 жовтня ц.р. заявив керівник Державного космічного агентства України (у 2015 році) Олег Уруський під час національного форуму «Нова Стратегія Миру та Безпеки».

Він наголосив на тому, що перша проблема – це неналежне фінансування з державного бюджету, друга проблема – це форма організації підприємств оборонної промисловості, яка не дозволяє залучати позабюджетні кошти, третя проблема – відсутність дієвої системи державного управління.

«Нам необхідно розробити реалістичні програми розвитку Збройних сил, реалістичні програми розвитку оборонно-промислового комплексу і реалістичну програму розвитку озброєння. Це три взаємопов’язані  програми і вони повинні бути реалістичними, для того щоб ми мали змогу рухатися вперед», — додав О. Уруський

Також експерт вважає, що необхідно змінити форму організації наших підприємств оборонно-промислового комплексу, тому що переважна більшість з них залишається в державній власності. У нас відсутні механізми для того, щоб у цю галузь приходили інвестиції.

«Для того щоб ці процеси були зрушенні нам необхідно створити центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який би опікувався проблемами оборонної промисловості і був двигуном, який розробляє необхідні реформи, готує їх, забезпечує умови для функціонування оборонної промисловості України і таким чином реалізовує цю стратегію», — підсумував О. Уруський.

Поделиться публикацией