ІСЛАНДІЯ ПРИДБАЛА ДЕСЯТЬ БЕНЗОВОЗІВ ДЛЯ ПОТРЕБ УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ

Для оборонної підтримки України у протистоянні російському вторгненню Ісландія придбала десять бензовозів для потреб української армії.

Про це 25 травня ц.р. поінформував Мілітарний, посилаючись на повідомляння уряду країни.

За минулий тиждень було вже доставлено дві машини.

Транспортування нафтопродуктів є критично важливим для обороноздатності та мобільності українських військових в умовах російської агресії.

“В Україні є великий попит на бензовози, які можуть перевозити паливо для армії, і уряд (України, – ред.) звернувся до дружніх держав із проханням допомогти у забезпеченні такими автомобілями”, – йдеться у повідомленні.

Уряд Ісландії оперативно відреагував на ці прохання України.

Було укладено контракти з європейським постачальником у цій сфері на закупівлю десяти вживаних бензовозів.

Перші два автомобілі були доставлені минулого тижня, а інші мають прибути найближчими тижнями.

Міністерство закордонних справ Ісландії зазначає, що з початку російського повномасштабного вторгнення країна зосередилася на підтримці України відповідно до побажань і потреб Києва та водночас своїх можливостей.

“Ми не постачаємо українській армії зброю чи іншу військову техніку, але ми можемо зробити свій внесок, надавши вантажівки для перевезення нафтопродуктів, яких відчутно не вистачає, і бути швидкими, коли виникне така потреба», – заявила міністр закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гильфадоттір.

Загальна вартість закупівлі автомобілів та їхньої доставки становить 400 000 євро.

Поделиться публикацией