«ІСКРА» РОЗРОБИЛА І В СТИСЛІ ТЕРМІНИ ВИГОТОВИЛА ДОСЛІДНИЙ ЗРАЗОК НОВОЇ ПЕРСПЕКТИВНОЇ РЛС

Казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» розроблено і в стислі терміни виготовлено дослідний зразок нової перспективної РЛС (радіолокаційної станції) 80К6КС1.

Про це 18 травня ц.р. повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром».

Наразі фахівцями підприємства успішно завершено попередні відомчі випробування дослідного зразка.

Станція 80К6КС1 створена для бойового застосування у складі дивізіонів зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони.

Основне призначення станції – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу.

Радіолокаційна станція сумісна з наявними зенітно-ракетними комплексами як Збройних Сил України, так і закордонного виробництва.

Станція 80К6КС1 є модифікацією лінійки радарів 79К6 та 80К6 виробництва КП «НВК «Іскра», що добре зарекомендували себе на службі у Повітряних Силах ЗС України.

На початку травня 2020 року стало відомо, що конструктори КП «НВК «Іскра» повністю завершили розробку конструкторської документації та представили проєкт рухомого автономного вторинного радіолокатора «Траса–М».

Твердотільний рухомий автономний вторинний радіолокатор «Траса–М» з фазованою антенною решіткою працює в системі радіолокаційного впізнавання NATO MkXA(MkXII), VII діапазоні системи радіолокаційного впізнавання «Пароль» і міжнародній системі управління повітряним рухом RBS.

Перед цим, за підсумками випробувань, мобільна оглядова 3D РЛС 90К6Е підтвердила свої заявлені тактико-технічні характеристики з виявлення БПЛА на різних висотах та максимальній дальності.

Поделиться публикацией