ІРАН ПРОДЕМОНСТРУВАВ ШОЙГУ НОВУ РАКЕТУ «ПОВІТРЯ – ПОВЕРХНЯ»

Уряд Ірану продемонстрував російському міністру оборони Сергію Шойгу повітряно-поверхневу ракету, відому як 358, під час його візиту до країни. Це перший раз, коли влада в Ірані визнала свою роль у створенні цього зразка зброї. Про це повідомляє The War Zone.

Шойгу та його делегація побачили ракети 358 на виставці, яка висвітлювала розвиток дронів і систем протиповітряної оборони Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР). Разом з Шойгу був глава аерокосмічних сил КВІР, бригадний генерал Амір-Алі Хаджизаде.

Ракета 358 вперше з’явилася у 2019 році після того, як були захоплені військовими США під час операції з перешкоджання постачанню зброї та інших матеріальних засобів повстанцям в Ємені. Назва 358 походить із системи категоризації внутрішніх систем Військової служби США для іранських боєприпасів.

Докладні відомості про можливості та режим роботи ракети залишаються обмеженими. Її довжина складає близько 2,7 метра. Ракета має струнке циліндричне основне тіло. Ракета 358 має три види крил для маневрування та стабілізації в польоті. Боєприпас має інерціальну систему навігації та GPS, а також вертикальний гіроскоп. Про те, як ракета виявляє та відстежує цілі наразі невідомо. Немає також інформації про успішне застосування ракети 358.

Поделиться публикацией