ІРАН ПОКАЖЕ НОВИЙ ВИНИЩУВАЧ І МОДЕРНІЗОВАНУ ПРО

Міноборони країни зазначило, що змушена нарощувати свою обороноздатність за прийнятну ціну за маленького бюджету. Таку інформацію повідомляє ZN,UA 20 серпня ц.р.

На тлі все більшого погіршення відносин з США та Ізраїлем в Ірані оголосили про підготування презентації нових військових розробок. Іранські військові представлять новий винищувач і модернізовану протиракетну оборону, повідомляє Deutsche Welle із посиланням на міністра оборони Ірану.

 

«Нашим першим пріоритетом є наші ракетні потужності, і ми повинні їх посилити … враховуючи зусилля супротивника у протиракетної оборони», — заявив міністр оборони Ірану Амір Хатами. Новий винищувач пообіцяли представити у день національної оборонної промисловості країни 22 серпня.

 

Хатамі зазначив, що термінова модернізація оборони викликана неодноразовими погрозами з боку Ізраїлю та Сполучених Штатів. Він також нагадав про втрати, які країна зазнала під час війни з Іраком у 1980-х роках.

 

Хатамі також поскаржився, що регіональний суперник країни і американський союзник — Саудівська Аравія — «має найбільший військовий бюджет в світі після Америки та Китаю … тоді наш оборонний бюджет обмежений». Іран, за його словами, змушений гарантувати безпеку за мінімальну ціну.

 

Міністр оборони також відкинув ідею «арабського НАТО», яку він назвав «частиною гри з метою розпалити чвари» з боку США.

 

Поделиться публикацией