ІРАК ПРИДБАЄ БІЛОРУСЬКІ ПТРК З УКРАЇНСЬКИМИ РАКЕТАМИ

Іракські ЗМІ повідомляють, про значну закупівлю (50 одиниць) білоруських комплексів ПТРК «Шершень». Згідно з отриманою інформацією, мова йде про придбання іракською стороною 20 комплексів у версії «L», аналогічному числі ПТРК у версії «Q» та 10 «Шершень D».

Передає Національний промисловий портал.

Нагадаємо, комплекс «Шершень» є білоруським аналогом ПТРК «Стугна-П» і використовує вітчизняні ПТУР, розроблені та виготовлені київським КБ «Луч».

Залежно від версії, в них застосовуються тандемні керовані ракети Р-2, Р-2В або Б-2М. Вони здатні вразити ціль на відстані від 5 до 7,5 км, при цьому, бронепробиття за динамічним захистом кумулятивних БЧ становить від 800 (калібр 130 мм) до 1100 мм (калібр 152 мм), що дозволяє знищити будь-який вид бронетехніки.

Також українські ракети можуть бути оснащені бойовими частинами осколково-фугасного типу, для ураження піхоти, легкоброньованих цілей і різного роду укріплень.

На даний момент не повідомляється про кількість замовлених ракет, однак їх число навряд чи буде малим. Зазвичай, в комплекті з одним комплексом ПТРК йде не менш 5 ракет уже в першій поставці. А враховуючи, що білоруський «Шершень D» двоствольний, а «Шершень Q» має відразу чотири роз’єми для ТПК, це число повинне бути істотно більшим.

 

Поделиться публикацией