«ІНФОКОМ ЛТД» ПРЕДСТАВИЛА РОБОТИЗОВАНУ ПЛАТФОРМУ «ЛАСКА 2.0»

Компанія «Інфоком Лтд» показала на недавній виставці «Зброя та Безпека-2018» дві свої інновації з області безпілотних технологій — роботизовану платформу «Ласка 2.0», та автоматичну роботизовану турель «Страж». Таку інформацію повідомляє http://defence-ua.com/ 22 жовтня ц.р.

За словами розробників, основною перевагою розроблених ними комплексів, є їх автономність. Як «Ласка», так і «Страж» можуть бути запрограмовані на виконання певних завдань, які зможуть виконувати самостійно, без участі людини.

Так, для роботизованої платформи оператором можуть задаватися параметри руху, маршрут та дії на ньому, а також радіус дії зброї та обмеження для її застосування. Після цього, озброєна платформа відправляється виконувати поставлене завдання. При цьому вона не потребує контролю оператора й здатна працювати в умовах протидії РЕБ та самостійно повернутися на базу.

Дистанційне управління як платформою, так і туреллю, при потребі, може здійснюватися через інтернет з планшета чи смартфона, що забезпечує керування системою з будь-якої відстані. Є система розпізнавання жестів, а також можливість фізичного з’єднання людини з машиною: спеціальний трос приєднується до ременя; людина відходить, машина відчуває цей рух та під’їжджає ближче. Таким чином машина може використовуватися як прикриття під час виконання небезпечних місій.

Нагадаємо, XV Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та Безпека -2018», XI Міжнародний авіакосмічний салон «Авіасвіт — XXI» та XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Технології Захисту/ПожТех — 2018» пройшли у Києві з 9 по 12 жовтня 2018 року.

Поделиться публикацией