ІНСТИТУТ НАН УКРАЇНИ ВИКОНАВ НИЗКУ ЗАМОВЛЕНЬ ДЛЯ КИТАЮ

Інститут проблем реєстрації інформації (ІПРІ) Національної академії наук України (НАНУ) виконав низку замовлень для Китаю у галузі критичних технологій, в тому числі, брав участь у тематиці розвитку Китаєм авіаносців.

Про це інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник НАНУ. За його словами, ІПРІ бере участь і у виконанні державного оборонного замовлення (ДОЗ), однак обсяги робіт є неспівставними з обсягами іноземного замовлення. Він впевнений, що держава повинна попіклуватися про критичні технології та залучення таких наукових структур для забезпечення безпеки України. «Інакше, — наголосив співбесідник «ОПК», — вітчизняна наука працюватиме на іноземні країни, а ЗСУ залишатимуться без сучасних високотехнологічних систем». Він також зауважив, що потужні наукові школи в Україні поступово зникають.

Як відомо, Україна свого часу реалізувала Китаю авіаносець без озброєння за 28 млн. дол.

Раніше повідомлялося, що ІПРІ займається проблемами систем оптичної реєстрації інформації, цифрових моделюючих систем, оптичних носіїв інформації, проблемно-орієнтованих інформаційно-обчислювальних систем, аналітичних методів інформаційних технологій, спеціалізованих засобів моделювання, моніторингом динамічних об’єктів, технічними засобами цифрових моделюючих систем, обробкою та збереженням інформаційних ресурсів. В ІПРІ працюють понад 200 співробітників.

Поделиться публикацией