ІНДІЯ ПРОДОВЖУЄ ВТС З РФ, ОДНАК ЗМЕНШУЄ ЧАСТКУ ПОСТАВОК

Повідомляють, що це Комітет з питань безпеки уряду Індії 2 вересня схвалив закупівлю 240 авіаційних двигунів АЛ-31ФП для винищувачів Су-30МКІ ВПС Індії в індійської державної авіабудівної корпорації Hindustan Aeronautics Limited (HAL), на суму понад 3,1 млрд дол.

Постачання цих двигунів почнеться через рік і буде завершено протягом восьми років. Двигуни будуть вироблені на підприємстві HAL у Корапуті, при цьому частка їхньої індійської локалізації складе понад 54%.

Лише минулого тижня міністр оборони Раджнат Сінгх повідомив, що двигуни GE-414 для винищувачів тепер виготовлятимуть в Індії. Він відзначив це значним прогресом у двигунобудівних можливостях країни. Він згадав свій нещодавній візит до США, заявивши, що мав плідні дискусії з оборонними компаніями США, і вони раді приєднатися до програми «Make In India».

Раджнатх Сінгх підкреслив, що був час, коли країна покладалася на інші країни для задоволення своїх оборонних потреб, і близько 65-70 відсотків оборонного обладнання імпортувалося. Але сьогодні це змінилося, сказав він, підкресливши, що 65 відсотків виробляється на території Індії і лише 35 відсотків імпортується.

Поделиться публикацией