ІНДІЙСЬКІ АВІАБУДІВНИКИ ПРЕДСТАВИЛИ КОНЦЕПТ НОВОГО ПАЛУБНОГО ВИНИЩУВАЧА, ЩО ЗАМІНИТЬ РОСІЙСЬКИЙ МІГ-29К

Індійські авіабудівники представили концепт нового палубного винищувача TEDBF (Twin Engine Deck-Based Fighter). В майбутньому машина повинна експлуатуватися з палуб індійських авіаносців.

Про це повідомив портал «НОВОСТИ ВПК».

На виставці Aero India — 2021 представили модель перспективного палубного винищувача Twin Engine Deck-Based Fighter, що розробляється компанією Hindustan Aeronautics Limited. Згідно з планами, він замінить МіГ-29К ВМС Індії на борту авіаносця Vikramaditya і перспективного Vikrant.

Літак буде мати довжину 16 метрів і розмах крила 11 метрів. Маса винищувача складе приблизно 23 тонни. TEDBF зможе розвивати максимальну швидкість М = 1,6 і отримає складні крила для полегшення експлуатації на авіаносцях.

Машину оснастять двома двигунами General Electric F414, а до складу авіоніки увійде радіолокаційна станція з активною фазованою антенною решіткою.

Нагадаємо, зараз в Індії триває розробка винищувача Advanced Medium Combat Aircraft (AMCA), який позиціонується в якості винищувача п’ятого покоління. Передбачається, що нові індійські винищувачі отримають безпілотних ведених.

Поделиться публикацией