ІЗРАЇЛЬ ЗАЯВИВ ПРО ПОЧАТОК КОНТРТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ

Після ранкової атаки ХАМАСУ на територію Ізраїля сили оборони країни (ЦАХАЛ) оголосили про початок контртерористичної операції «Залізні мечі». Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ЦАХАЛу.

«Ми почали операцію «Залізні мечі», усі етапи нашої операції відкриті», — заявили в ЦАХАЛ. Як відзначають Збройні сили Ізраїлю, вони направили спеціальні підрозділи разом зі старшими командирами на південь країни. Територія операції буде розділена на центри, кожен з яких очолюватиме командир. «У міру необхідності ми будемо набирати десятки тисяч резервістів», — додала пресслужба.

Близько о 06:30 за київським часом бойовики ХАМАСу атакували Ізраїль. По країні були випущені ракети, зокрема терористи проникли до Сдероту — невеличкого міста в Південному окрузі. Збройні сили Ізраїлю заявили, що бойовики «заплатять високу ціну» й оголосили стан «готовності до війни».

Прем’єр Ізраїля зробив заяву на фоні нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна перебуває «у стані війни», а не загострення конфлікту з Палестиною, передає Times of Israel. Таку заяву він зробив після того, як палестинці оголосили про початок проведення в Ізраїлі операції «Шторм Аль-Акса».

«Громадяни Ізраїлю, ми в стані війни. І ми переможемо. Ворог заплатить ціну, якої він ніколи раніше не знав», – заявив Нетаньяху у своєму першому зверненні після початку масового терору проти ізраїльтян з боку Палестини.

Поделиться публикацией