ІЗРАЇЛЬ ГОТОВИЙ ДОПОМОГТИ УКРАЇНІ З СИСТЕМОЮ ОПОВІЩЕННЯ ПРО РАКЕТНІ УДАРИ

Ізраїльський уряд запропонував допомогу Україні в розробці системи раннього попередження про ракетні удари.

Про це повідомив міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц, виступаючи перед групою послів ЄС.

Також Бенні Ганц заявив, що Ізраїль не постачатиме зброю Україні для протистояння російському вторгненню.

«Наша політика щодо України не зміниться – ми будемо продовжувати підтримувати її разом із Заходом, але ми не надаватимемо системи озброєння. Ми попросили українців поділитися інформацією щодо їхніх потреб і запропонували допомогу в розробці рятувальної системи раннього попередження», – заявив Ганц.

Ізраїль надіслав Україні запит на обмін інформацією про потреби країни в системах протиповітряної оборони, і після отримання відповіді зможе «допомогти в розробці рятувальної системи раннього попередження цивільного населення».

«Ми направили українцям прохання поділитися інформацією про їхні потреби у засобах попередження ППО. Як тільки ми отримаємо цю інформацію, ми зможемо допомогти у розробці життєво важливої ​​цивільної системи раннього попередження», – додав Ганц.

Ізраїльська система попередження використовує поєднання радарів та електрооптичних пристроїв для виявлення запусків ракет, снарядів та безпілотників.

Також класифікації їх розмірів та загрози, яку вони становлять, та нанесення на карту районів, яким загрожує небезпека.

Громадяни отримують попередження через сирени, сповіщення на свої телефони та повідомлення по телебаченню та радіо.

«Ми стежимо за участю Ірану у війні в Україні. Ми бачимо, що Іран надає БПЛА, а найближчим часом може надати і додаткові вдосконалені системи», – сказав Ганц.

Українські міста в останні тижні неодноразово зазнавали атак дронів іранського виробництва та інших ракет, запущених Росією.

Як відомо, 17 жовтня Росія масово атакувала Україну баражуючими боєприпасами «Shahed-136» іранського виробництва.

Поделиться публикацией