ІГОР ХОМЕНКО ОЗНАЙОМИВСЯ ЗІ СТАНОМ СПРАВ ТА ЗУСТРІВСЯ З КЕРІВНИМ СКЛАДОМ ЦЕНТРУ

Під час робочої поїздки до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону командувач Медичних Сил ЗС України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко ознайомився зі станом справ та зустрівся з керівним складом центру, всіх клінік і відділень.

Про це 9 вересня повідомив портал Арміяinform.

 

– Харківський госпіталь був та залишається основним місцем, куди з Донбасу евакуюють поранених українських воїнів, – зазначив генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко. – Багато чого зроблено, але в такий важкий час  на місці зупинятися просто не можна. Від сьогодні подальшим розвитком та розширенням Військово-медичного клінічного центру Північного регіону займатиметься його начальник – полковник медслужби Едуард Хорошун.

 

Під час представлення колективу новий очільник ВМКЦ ПнР коротко розповів про себе та пообіцяв усіляко збільшувати професійні надбання медцентру.

 

– Я 1973 року народження. Закінчив Дніпропетровську медичну  академію за фахом «Хірургія». У Збройних Силах України з 1996-го. Більшу частину часу прослужив у Криму. Після виходу з півострова у 2014-му виконував обв’язки військового медика в Дніпрі, Києві та Одесі. Декілька разів направлявся до району проведення АТО. Головним на цій посаді вважаю: збереження традицій лікарської школи, покращення матеріальної бази та збільшення кола фахівців високого класу, – поділився планами полковник медслужби Едуард Хорошун.

 

На завершення зустрічі з військовослужбовцями та цивільними працівниками Військово-медичного клінічного центру Північного регіону генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко повідомив, що найближчим часом у них відкриють ПЛР-лабораторію, а армійські нейрохірурги отримають нове закордонне обладнання. Втім, до того часу треба добре підготувати тих, хто там працюватиме.

 

– Планується, що в бюджеті на 2021 рік буде враховано понад 800 мільйонів на військову медицину. Для порівняння, нинішнього року ця цифра коливалася в межах 700 мільйонів. Також, я б сказав, досить потужна матеріальна допомога лікарям у погонах надійде з боку наших німецьких та японських партнерів. Тож як харківський, так й інші відомчі медзаклади незабаром отримають необхідну кількість обладнання, – підсумував генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Поделиться публикацией