Є НЕОБХІДНІСТЬ ДІАЛОГУ З МОСКВОЮ З ПОЗИЦІЇ СИЛИ — МІНІСТР ОБОРОНИ ФРН

Кандидат на пост голови Єврокомісії, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен в Європарламенті

Кандидат на пост голови Єврокомісії, міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен в Європарламенті

Європі слід вести діалог з Росією «з позиції сили». Про це кандидат на пост голови Єврокомісії, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен (Ursula von der Leyen) заявила в Європарламенті в середу, 10 липня. За її словами, «Кремль не прощає слабостей». Міністр додала, що Росія залишається сусідом Європи, проте підкреслила, що дії Москви в Україні суперечать міжнародному праву.

Крім російсько-європейських відносин, кандидат на пост глави Єврокомісії висловилася і за низкою інших значущих для Євросоюзу тем. Так, фон дер Ляйен зазначила, що виступає не за «європейську армію», а за «армію європейців». За словами німецького міністра оборони, рішення про «небезпечні операції» потрібно приймати на національному рівні.

Крім того, фон дер Ляйен закликала Євросоюз надавати підтримку країнам походження біженців, щоб позбутися від причин, що спонукають мігрантів направлятися в Європу. Серед іншого, ЄС слід боротися з «жорстокою системою» контрабанди людей, зазначила міністр. За її словами, плани по розширенню чисельності персоналу європейської прикордонної служби Frontex до 10 тисяч осіб слід реалізувати не до 2027 року, а «набагато раніше».

2 липня офіційно висунули Урсулу фон дер Ляйен на пост голови Єврокомісії. За кандидатуру міністра оборони ФРН проголосували 27 учасників саміту ЄС — все крім канцлера Німеччини Ангели Меркель (Angela Merkel). Канцлер ФРН утрималася, оскільки ця кандидатура не знайшла підтримки німецьких соціал-демократів, коаліційного партнера партії Меркель в Німеччині.

Поделиться публикацией