ЄС ПРЕЗЕНТУЄ ШОСТИЙ ПАКЕТ САНКЦІЙ: РФ БУДЕ ІЗОЛЬОВАНА ВІД СВІТОВОЇ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ

Євросоюз презентує шостий пакет санкцій проти РФ уже сьогодні. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пленарних дебатах щодо України.

Пакет передбачає відключення від SWIFT ключового російського банку Сбербанк та поетапного впровадження нафтового ембарго.

«Нарешті, зараз ми пропонуємо заборонити російську нафту. Скажімо прямо: це буде непросто. Але ми зобовʼязані над цим працювати. Ми попіклуємося про поетапну відмову від російської нафти», – зазначила вона в Twitter.

Фон дер Ляєн на дебатах заявила, що сьогодні йдеться про ухвалення 6 санкційного пакету та притягнення до відповідальності російських військових у Маріуполі.

«Злочинці сидять у Кремлі. Ми знаємо, хто це. Вони будуть притягнуті до відповідальності. Російські банки були виключені з системи SWIFT, і також Сбербанк та інші критичні для російської системи будуть виключені», – повідомила вона.

РФ буде ізольована від світової фінансової системи, запевнила фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії додала, що обмеження накладуть і на кабельне сателітне сполучення.

«Ці кабельні телевізійні канали не можуть використовуватися для поширення путінських пропагандистських і брехливих новин. І, нарешті, ми дійшли спільної думки відмовитися і скасувати нашу залежність від газо-нафтового постачання з Росії», – заявила вона.

Крок заборони в Європі російської нафти є необхідним. Повністю забороняють нафту – і очищену, і сиру. Її замінять на альтернативні енергоносії. Наслідки відмови від нафти РФ хочуть втримати мінімальними. «Ми хочемо чинити тиск на РФ і знайти альтернативні джерела постачання, щоб ми і далі могли споживати необхідну для нас енергію», – додала вона.

Фон дер Ляєн підкреслила, що Путін хотів просто стерти Україну, але йому не вдалося. Україна об’єдналася і відкинула Путіна. «Ми хочемо виграти цю війну, і не тільки виграти, а й створити передумови, щоб відбудувати Україну після війни», – наголосила вона.

Поделиться публикацией