ЯК ТУРЕЧЧИНА ДОПОМАГАЄ РФ ОМИНАТИ САНКЦІЇ

За короткий час у країні було відкрито близько 1000 компаній із 100% російським капіталом.

Дуже велика кількість російських компаній переїхала до Туреччини, яка не запровадила санкції щодо Росії. Сабахаттін Явуз, голова правління Асоціації російсько-турецьких бізнесменів, каже, що інтерес російських бізнесменів до Туреччини різко зріс.

«На це є дві причини: по-перше, Туреччина стала мостом як для російських бізнесменів, так і для суспільства, оскільки повітряний простір Туреччини є відкритим для Росії. По-друге, Туреччина не застосовує санкції, крім санкцій ООН. Особливо у діловому світі РФ. Більшість великих компаній, що ведуть бізнес із ЄС та західними країнами, перемістила частину своїх офісів до Туреччини. Деякі з менеджерів також переїхали до Туреччини», — розповів Явуз для ВВС.

За його словами, російські компанії, які не можуть купувати товари у західних компаній, звертаються до турецьких. Росіяни виявляють інтерес до різних бізнес-сфер: готового одягу, текстилю, легкої промисловості, продуктів харчування, хімії та особливо автомобільних запчастин у Туреччині.

Тімоті Еш, економіст Bluebay Asset Management, який працює з Туреччиною, Росією та Україною, каже, що Туреччина – одна з небагатьох країн, куди може вийти російський капітал, тому він прогнозує, що росіяни охоче користуватимуться послугами турецьких банків.

Останнім часом у країні було відкрито близько 1000 компаній із 100% російським капіталом. Це підтвердив голова турецько-російської ділової ради Іззет Екмекчібаші.

Поделиться публикацией