ЯК НЕРІШУЧІСТЬ ЗАХОДУ ПРОДОВЖУЄ ЖИТТЯ ЗЛОЧИННОМУ РЕЖИМУ У КРЕМЛІ

Ризик програшу України у війні цієї зими змусив Вашингтон і Лондон переглянути використання Києвом західних ракет дальнього радіусу дії. Однак США досі побоюються ескалації конфлікту, що впливає на ухвалення рішень щодо ударів по об’єктах на території Росії. А в цей час українські атомні електростанції у все більшій небезпеці, пише Politico.

Нині Вашингтон, схоже, не готовий повністю зняти заборону і дозволити Україні націлювати американські ракети дальнього радіусу дії на російські аеродроми – хоча він може зняти обмеження з британських Storm Shadow, які використовують американську технологію.

Колишній посол США в НАТО Курт Волкер висловив бажання бачити чіткішу позицію адміністрації Байдена, яка б дозволила Україні давати відсіч на російських військових об’єктах. Волкер наголосив, що Росія атакує Україну з багатьох об’єктів на власній території, і немає підстав вважати, що ці об’єкти повинні залишатися недоторканими. Водночас він зазначив, що не очікує дозволу з боку США на використання американських ракет ATACMS для ударів по російських базах, навіть якщо британцям це буде дозволено.

Поделиться публикацией