ЯК В РФ ШУКАЮТЬ МОЖЛИВОСТІ ОБХОДУ САНКЦІЙ НА ТЛІ РОЗПОВІДЕЙ ПУТІНА ПРО НЕПЕРЕВЕРШЕНУ ЗБРОЮ

Російська зброя «на десятиліття випереджає західні аналоги» і значно «краща за тактико-технічними характеристиками». Таку заяву зробив правитель Росії Владімір Путін під час виступу на відкритті міжнародного військово-технічного форуму «Армія-2022» 15 серпня.

«Особливий інтерес представляють перспективні зразки та системи, які орієнтовані на майбутнє та визначатимуть завтрашній день збройних сил. Йдеться про високоточну зброю та робототехніку, про бойові комплекси, засновані на нових фізичних принципах. Багато з них на роки, а, можливо, на десятиліття випереджають закордонні аналоги, а за тактико-технічними характеристиками значно перевершують їх», — зазначив кремлівський очільник.

Під час своєї промови диктатор вкотре заявив, що спроби Заходу «скасувати» РФ та її культуру є «безглуздими», а його країна має «велику кількість союзників».

«Сьогодні в умовах багатополярного світу, що впевнено формується, це особливо важливо. Ми високо цінуємо, що наша країна має багато союзників, партнерів, однодумців на різних континентах. Вони «не прогинаються» перед так званим гегемоном, їхні лідери виявляють справжній чоловічий характер і «не прогинаються», — наголосив Путін, натякаючи на деякі країни Африки, Латинської Америки та Азії.

Між іншим, в РФ визнали потужну дію санкцій та «певне напруження» навколо виробництва зброї.

Так, міністр промисловості та торгівлі Денис Мантуров визнав 15 серпня проблеми для військово-промислового комплексу РФ від санкцій. «Що стосується наших підприємств і виконання завдань для Міністерства оборони РФ, то, звісно, є певна напруга щодо певної комплектації, компонентів», — зазначив топ-чиновник, додавши, що РФ має достатній запас на певний період адаптації, а робота над випуском необхідних компонентів вже у РФ йде.

Водночас, 15 серпня Defense Express звернув увагу на те, що очільник найбільшої у РФ суднобудівної компанії «Объединенная судостроительная корпорация» Алєксєй Рахманов у кулуарах форуму «Армия-2022» повідомив журналістам, що деталям, які виявились заблоковані санкціями знайшли аналоги у «дружніх країнах».

Варто нагадати, що все російське суднобудування вкрай міцно роками сиділо на імпортних двигунах, навігаційних системах, рульових механізмах та інших агрегатах та вузлах, — підкреслив Defense Express та нагадав, що у середині червня той же Рахманов повідомляв про залежність від іноземних комплектуючих на рівні 50%. Інші представники суднобудівної галузі, в першу чергу цивільної, зокрема очільник Виборзького суднобудівного заводу, заявляли значно більше цифри — 90%.

Поделиться публикацией