ЯДЕРНІ ОБ’ЄКТИ УКРАЇНИ, ЯК І РАНІШЕ, ПЕРЕБУВАЮТЬ ПІД НАЙВИЩОЮ ЗАГРОЗОЮ ЧЕРЕЗ ДІЇ ЩОДО НИХ ВІЙСЬКОВИХ РФ

Ядерні об’єкти України, як і раніше, перебувають під найвищою загрозою через дії щодо них військових Російської Федерації, говорити про якісь результати дипломатичних зусиль МАГАТЕ та інших міжнародних організацій стосовно покращення ситуації не доводиться.

Про це 8 березня ц.р. заявив голова Держінспекції ядерного регулювання України Олег Коріков.

«Вимушений констатувати, що поки що, незважаючи на активні ініціативи української сторони, на жаль, жодні дипломатичні зусилля МАГАТЕ та інших міжнародних партнерів не привели до реальних результатів у зниженні або усуненні військових ризиків на ядерних об’єктах України», – зазначив Коріков у своєму відеозверненні у вівторок.

Він наголосив, що на сьогодні в Україні через військову агресію Російської Федерації є ризики не лише радіаційних аварій різного масштабу, втрати контролю над джерелами випромінювання, а й безпрецедентні ризики глобальної ядерної катастрофи.

Коріков акцентував, що здійснюючи цинічні та жорстокі вторгнення та подальші захоплення ядерних об’єктів, РФ ігнорує міжнародно визнані принципи та вимоги безпеки, а також міжнародні зобов’язання самої Росії як члена ООН та МАГАТЕ.

Поделиться публикацией