ЩО УКРАЇНА МОЖЕ ОТРИМАТИ В РЕЗУЛЬТАТІ ЛЕНД-ЛІЗУ І ДОПОМОГИ В $ 20 МЛРД

▪ Багатофункціональні легкі винищувачі 4-го покоління F-16 C/D

▪ЗРК Patriot

▪пересувний норвезький ЗРК NASAMS 2

▪самохідні артилерійські установки M109A6 Paladin

▪реактивні системи залпового вогню на колісному шасі HIMARS

▪універсальна пускова установка / РСЗВ M270 MLRS

▪танки третього покоління M1A2 Abrams

▪бойові машини піхоти США M2A3 Bradley

Американські аналітики вважають, що відродження ленд-лізу має величезне історичне значення, оскільки у 1941 році подібна ініціатива стала вирішальним фактором, що дозволило союзникам здобути перемогу над нацистами у Другій світовій війні.

Глава Пентагону заявив, що вважає найважливішим постачання Києву таких систем ППО дальньої дії, як С-300, які зможуть відіграти вирішальну роль на полі бою.

Закон збільшує період можливих позичок для отримання зброї/обладнання на понад 5 років. Оплата – колись потім і лише за вціліле.

Як відомо, 28 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден має намір запросити у Конгресу США $33 млрд на надання додаткової підтримки Україні, зокрема $20 млрд на військову допомогу та $8,5 млрд на економічну.

Про це, зокрема, повідомив глава ОПУ Андрій Єрмак.

За його словами, 20,4 мільярда доларів США призначені для оснащення Києва та європейських партнерів додатковою артилерією, бронетехнікою, протитанковим та протиповітряним потенціалом. Також передбачене прискорення кіберможливостей та передових систем ППО і допомоги у розмінуванні наземних мін та саморобних вибухових пристроїв.

Інша частина з 33 мільярдів — сума 8,5 мільярда доларів, яка допоможе фінансувати уряд України, підтримувати продовольчі, енергетичні та медичні послуги для українського народу, а також протистояти російській дезінформації та пропагандистським наративам.

8,5 мільярда доларів США також призначені для підтримки малого та середнього сільськогосподарського бізнесу під час осіннього врожаю та для закупівель природного газу.

Закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні ухвалено Палатою представників США 28 квітня 2022 року. «Палата ухвалила Закон про ленд-ліз 2022 року – Закон про захист демократії в Україні 417 голосами проти 10», — йдеться в повідомленні.

Поделиться публикацией