ШОЙГУ ЗАЯВИВ, ЩО РОСІЙСЬКІ ВІЙСЬКОВІ СКОРО ОТРИМАЮТЬ НОВУ ГІПЕРЗВУКОВУ І ЛАЗЕРНУ ЗБРОЮ

Збройні сили РФ скоро отримають абсолютно нову зброю, бойові властивості якої засновані на технологіях лазерної енергії і гіперзвуку, перші його зразки вже стоять на дослідно-бойовому чергуванні.

Про це повідомив портал «Военно-политическое обозрение»19 червня ц.р., посилаючись на  заявиву міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

«У найближчій перспективі армія і флот одержать абсолютно нову, що не має аналогів зброю, засновану на технологіях гіперзвуку і лазерної енергії. Перші його зразки вже поставлені на дослідно-бойове чергування », — сказав міністр у , відкриваючи науково-практичну конференцію з керівним складом Збройних сил РФ.

Про розробку в Росії новітніх зразків озброєння розповів в посланні до Федеральних зборів президент РФ в минулому році. У цьому році він продовжив тему і розповів, що лазерні комплекси «Пересвет», що проходять експлуатацію у військах, встануть на чергування в грудні цього року; атомний підводний човен-носій для «Посейдонів» буде спущений на воду цієї весни, почалося серійне виробництво комплексу «Авангард». Глава держави також повідомив про успішний хід випробувань міжконтинентальної ракети «Сармат» і крилатої ракети необмеженої дальності з ядерної руховою установкою «Буревісник». За словами Путіна, переозброєння і випробування нової зброї йдуть «ритмічно, без збоїв, за планом».

Поделиться публикацией