ШВЕЦІЯ ПЕРЕДАЛА В УКРАЇНУ ДЕСЯТЬ ТАНКІВ STRIDSVAGN 122

Швеція передала в Україну десять танків Stridsvagn 122 (модернізовані Leopard 2A5), вони вже на полі бою.

Про це 21 вересня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву начальника Оперативного відділу штабу армії Швеції Матса Людвіга.

«Ми дали українцям усе, що могли, хороший матеріал і хороші знання. Тепер ми бажаємо їм усього найкращого у визволенні своєї країни», — сказав Людвіг.

Зазначається, що понад 30 років ці танки становили кістяк шведських механізованих бригад. Тепер українська армія має у своєму розпорядженні десять таких танків для боротьби за звільнення своєї країни з танкістами, навченими шведською армією.

За словами Людвіга, 24 лютого 2023 року, у річницю повномасштабного вторгнення, було представлено політичне рішення про те, що Швеція пожертвує Україні близько десяти танків.

У штабі армії в Енчепінгу вже було проведено підготовку до такого рішення, зокрема й навчання українського особового складу на шведських танках.

На цей час на балансі збройних сил Швеції перебуває 120 танків Stridsvagn 122.

Stridsvagn 122 є модернізованою версією німецького танка Leopard 2A5, який виробляється за ліцензією у Швеції. Танк має посилену ходову частину, додаткове бронювання, прожектори квадратної форми, запобіжні пояси та французьку систему димового гранатомета GALAX. Stridsvagn 122 був спеціально розроблений для роботи в шведських умовах, включаючи лісисті та міські райони.

Поделиться публикацией