ЧОРНОМОРСЬКИЙ ФЛОТ РФ ОТРИМАЄ ТРИ КОРВЕТА І СЕРІЮ МАЛИХ РАКЕТНИХ КОРАБЛІВ З «КАЛІБРАМИ»

Чорноморський флот в найближчій перспективі буде посилений трьома новими корветами, серією малих ракетних кораблів з крилатими ракетами «Калібр» і шістьма патрульними кораблями, повідомив 13 травня головком ВМФ Росії Микола Євменов.

«Буквально в найближчій перспективі Чорноморський флот поповниться серією з шести патрульних кораблів проекту 22160. Надводна складова Чорноморського флоту також поповниться в близькотерміновій перспективі трьома новітніми корветами, здатними виконувати завдання в далекій морській зоні, серією малих ракетних кораблів проекту 22800», — сказав Євменов в своєму привітанні до дня Чорноморського флоту, текст якого навела прес-служба ВМФ.

Він також зазначив, що буде продовжена модернізація берегової інфраструктури судноремонту та суднобудування. «Чорноморський флот перебуває на етапі активного оснащення і розвитку. Цей процес продиктований логічною необхідністю не допустити погроз на адресу Росії з морських напрямів на півдні», — заявив Євменов.

Головком підкреслив, що Чорноморський флот буде збалансованим, самодостатнім і продовжить забезпечувати постійну присутність ВМФ Росії в Середземному морі.

Як повідомлялося, в 2020 році Чорноморський флот буде посилено новим корветом проекту 20380 «Заповзятий».

Корвети проекту 20380 — кораблі ближньої морської зони. Повна водотоннажність досягає 2,2 тис. Тонн, швидкість — 27 вузлів, дальність автономного плавання — до чотирьох тисяч миль. Основу озброєння кораблів складають протикорабельних і зенітний ракетні комплекси «Уран» і «Редут», корвети також оснащуються артилерійським комплексом А-190 калібру 100 мм і зенітними ракетними комплексами АК-630.

Малі ракетні кораблі проекту 22800 «Каракурт» є багатоцільовими ракетно-артилерійськими кораблями морської зони. Вони оснащуються сучасними комплексами управління, радіозв’язку, навігації, радіоелектронної боротьби і протидії, протидиверсійний озброєнням, переносними ЗРК. Головною зброєю кораблів проекту є універсальний корабельний стрілецький комплекс 3С14 на вісім крилатих ракет «Калібр-НК» і / або «Онікс».

Поделиться публикацией