ЧЛЕНИ НАТО ПОВИННІ ЗБІЛЬШИТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ — КОЛИШНІЙ РАДНИК ПРЕЗИДЕНТА США

Колишній радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон вважає, що члени НАТО повинні збільшити допомогу Україні в галузі безпеки для врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Про це 28 травня ц.р. повідомив портал DT,UA.

«Моя рекомендація для України щодо того, як стати членом НАТО, полягає в тому, щоб США та інші члени альянсу збільшили їй допомогу в області безпеки для врегулювання конфлікту в Донбасі. Результатом повинна стати можливість вислати «добровольців», які є російськими найманцями, перекрити потік підтримки окупантів на Сході України та спробувати відновити межу між Росією й Україною до місця, з яким погоджувалися б обидві сторони», — сказав Болтон в інтерв’ю, організованому громадською організацією «Платформа Публічної Дипломатії», повідомляється в пресрелізі події.

Болтон додав, що це проєкт, який повинен мати високий пріоритет.

Він підкреслив, що необхідні рішучі дії США та інших країн НАТО з блокування будівництва і дії російського енергетичного проєкту «Північний потік 2».

«Я цілком розумію біду України з будівництвом трубопроводів, але ситуація для неї стане ще гірше, коли «Північний потік-2» буде введений в експлуатацію. І це неприпустимо, що західні європейці все ще відкидають пораду Маргарет Тетчер в 1980-х: «Не станьте залежними від російської нафти та природного газу», — підкреслив Болтон.

 

Поделиться публикацией