ЧИСЛО ВИСТУПАЮЧИХ ЗА МИРНІ ПЕРЕГОВОРИ З УКРАЇНОЮ В РФ ВПЕРШЕ ПЕРЕВИСИЛО КІЛЬКІСТЬ ПРИХИЛЬНИКІВ ПРОДОВЖЕННЯ ВІЙНИ

Згідно з опитуванням Russian Field, майже половина росіян виступає за перехід до мирних переговорів у війні з Україною (проти виступає трохи більше третини). Також більшість опитаних не підтримала б другу хвилю мобілізації, навіть якби її оголосив Путін.

Трохи менш як половина росіян (48%) впевнені, що Кремлю потрібно переходити до мирних переговорів у конфлікті з Україною. Це найвищий відсоток таких відповідей із весни 2022 року, коли почалася війна. Проти мирних переговорів та за продовження «спецоперації» виступають 39% респондентів. Про це свідчать дані опитування компанії Russian Field, проведеного 21-29 жовтня серед 1611 росіян, з яким ознайомилася «Верстка».

За мирні переговори частіше за інші групи висловлювалися жінки і респонденти до 45 років, за продовження війни — чоловіки і люди старше зазначеного віку. Судячи з відповідей на інші питання дослідження, жінки взагалі частіше за чоловіків обирали найбільш мирні варіанти. На думку опитаних впливає і те, від кого виходитиме ініціатива мирних переговорів. Усього 18% росіян не підтримають їх, якщо відповідне рішення ухвалить Володимир Путін, випливає з опитування. При цьому найбільше опитаних виступили за утримання поточних позицій на війні — 66%. Ще 60% заявили, що підтримають наступальні дії, і лише 32% готові виступити за виведення військ.

Поделиться публикацией