ЧЕСЬКА КОМПАНІЯ ПЛАНУЄ МІЛЬЙОННІ ІНВЕСТИЦІЇ У ОПК УКРАЇНИ

Чеська компанія Czechoslovak Group планує інвестувати мільйони у створення спільних оборонних підприємств на території України, для підтримки оборонного сектора. Про це повідомляє видання bnn.

Чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), яка є провідним європейським виробником боєприпасів планує створити в Україні мережу підприємств, тим самим інвестуючи в обороноздатність України.

Власник компанії Міхал Стрнад повідомив цю інформацію журналістам підкресливши що, головний акцент буде зроблений на виробництво артилерійських боєприпасів. Додатково, компанія планує виробляти в Україні й іншу оборонну продукцію, таку як запасні частини до бронетехніки, вироби з броньованої сталі, тощо.

Треба зазначити, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, компанія Czechoslovak Group здійснювала ремонт та модернізацію танків Т-72, які потім відправляла до України. За 2022 рік компанія змогла забезпечити високий рівень прибутку, а наразі, планує здійснити інвестиції у спільні підприємства на території України.

Не дивлячись на такі плани, представники компанії стикаються з проблемами у реалізації. В першу чергу це пов’язано з постійними обстрілами території України, що ставить під загрозу як працівників, так і саме підприємство.

Чехія також пропонує розширити програму модернізації Т-72 для України, танки Т-72 проходили модернізацію на підприємстві Excalibur Army.

Поделиться публикацией