ЧЕРЕЗ ПОПИТ НА ВЛАСНУ ТЕХНІКУ РФ НЕ ЗМОЖЕ ЕКСПОРТУВАТИ ЗБРОЮ, А ЦЕ ЗАВДАСТЬ УДАРУ ПО ВПК — МО БРИТАНІЇ

Широкомасштабна агресія російської федерації проти України завдала значної шкоди російському військово-промисловому комплексу.

Про це 11 серпня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на дані розвідки Міністерства оборони Великої Британії в Твіттері.

«росія навряд чи зможе виконати деякі експортні замовлення на бойові броньовані машини через винятковий попит на такі машини для власної армії в Україні та через посилення впливу західних санкцій», — зазначили у відомстві.

В Міноборони Великої Британії навели один з таких прикладів, коли рф не змогла виконати експортне замовлення. Зокрема, йдеться про те, що нещодавно білорусь оприлюднила деталі нового модернізованого основного бойового танка (ОБТ) Т-72Б. Ймовірно, білорусь розробила це альтернативне рішення замість програми модифікації Т-72Б, угода про яку була раніше укладена з російською державною компанією «Уралвагонзавод».

«росія давно вважає оборонну промисловість однією із своїх найважливіших експортних статей, однак її військово-промисловий потенціал зараз переживає значну напругу, а довіра до багатьох систем озброєння підірвана їх зв’язком із поганими результатами російських військ у війні в Україні», — підсумували у відомстві.

Поделиться публикацией