ЧЕРЕЗ НЕДБАЛІСТЬ КИЇВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД ЗАЗНАВ МІЛЬЙОННИХ ЗБИТКІВ

Через недбалість Київський бронетанковий завод зазнав мільйонних збитків,а додатково заводу довелось сплатити штрафи та пені.

Таку інформацію повідомляє ZN,UA 8 січня ц.р., посилаючись на проект «Марлін».

Під час перевірки Київського бронетанкового заводу за період з 1 січня 2012 року по кінець вересня 2018 року Державна аудиторська служба виявила порушення на десятки мільйонів гривень. Зокрема до багатомільйонних втрат призвела відсутність контролю виконання договірних зобов’язань.

«Невжиття підприємством заходів щодо усунення порушень договірної дисципліни, через визнання судом контрагентів банкрутами, накопичення дебіторської заборгованості, що є наслідком недостатнього рівня внутрішнього контролю за станом виконання договорів, які укладало підприємство, — призвело до втрати активів на загальну суму 20,2 млн грн та надалі може призвести до втрат на суму 3,9 млн гривень», — йдеться у листі Держаудитслужби на запит журналістів.

 

Додатково за несвоєчасне виконання контрактів, укладених з військовими формуваннями у судовому порядку, з КБТЗ стягнули штрафів та пені на загальну суму 8,4 млн гривень.

 

Також аудитори помітили проблеми при співпраці з державними спецекспортерами озброєння. А саме резервування спецекспортерами коштів бронетанкового заводу на суми від 14 тис грн до 17 млн грн позбавило КБТЗ права розпоряджатися обіговими коштами та спрямовувати їх на проведення розрахунків, у тому числі, за борговими зобов’язаннями.

 

Окремо стоїть земельне питання заводу, оскільки керівництво КБТЗ не вжило заходів для забезпечення оформлення права власності на земельні ділянки загальною площею 47,1 га, які розташовані у межах міста Києва. Така халатність може призвести до втрати землі підприємства.

 

Крім того, упродовж 2012-2018 років бронетанковий завод здійснив витрати на утримання двох земельних ділянок загальною площею 4,9 га на загальну суму 3,2 млн грн. Але фактично оплачену землю не використовував у своїй діяльності. На момент аудиту питання щодо подальшого використання землі керівництвом заводу не вирішено.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що у 2017 році військові прокурори інкримінували зловживання службовим становищем низці посадових осіб ДП «Київський бронетанковий завод», в результаті дій яких для виготовлення корпусів бронетранспортерів була використана не передбачена конструкторською документацією сталь з низькою стійкістю.

Поделиться публикацией