ЦЬОГО ТИЖНЯ ВЕРХОВНА РАДА ЗАПРОВАДИТЬ В УКРАЇНІ РЕЖИМ НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ ЧЕРЕЗ ПАНДЕМІЮ КОРОНАВІРУСУ

Про це 23 березня повідомив «Главком» з посиланням на високопоставлених джерел у владі.

Водночас це рішення буде прийняте в разі, якщо депутати зможуть зібратися за нинішніх обставин. Після того, як вірус перекинувся вже на самих парламентарів (станом на неділю інфікованих нардепів троє), охочих потрапити в обмежений простір під куполом і наразитися на ризик захворіти все менше.

Перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук вже зареєстрував законопроект про проведення пленарних засідань онлайн, але, аби його прийняти, треба знову ж таки фізично зібратися. Лунають і досі екзотичні пропозиції – як то від віцепрем’єра зі справ окупованих територій Олексія Резнікова, який запропонував запускати в зал для голосування депутатів групами по 10 осіб і розтягнути його у часі.

«Главком» зазначив, що у президентській фракції «Слуга народу» нардепи попереджені, що їх можуть скликати в екстреному порядку протягом 24 годин. Аргументувати введення надзвичайного стану будуть прикладом китайської провінції Ухань, звідки й пішла світова зараза, – там тільки методами найжорсткішого карантину та блокади вдалося у двомісячний термін зменшити кількість нових заражених майже до нуля.

Поделиться публикацией