ЦЬОГО РОКУ АВІАЦІЙНА КОМЕНДАТУРА ПОБЛИЗУ МІСТА ДУБНО МАЄ НАБУТИ БОЙОВИХ СПРОМОЖНОСТЕЙ

Цього року авіаційна комендатура поблизу міста Дубно має набути бойових спроможностей і приймати авіацію Повітряних Сил ЗСУ.

Про це 30 січня ц.р. повідомив Український міліарний портал, посилаючись на командування ПС ЗСУ.

Сюди перебазується авіакомендатура з міста Луцьк, де тепер розташована 204 Севастопольська бригада тактичної авіації, і потреби в авіаційній комендатурі там немає.

Натомість у Дубно Повітряні Сили отримають ще один діючий аеродром оперативного призначення, куди зможуть сідати літаки та вертольоти військової авіації.

Раніше у Дубно базувався 947-й бомбардувальний авіаційний полк (947 БАП), на озброєнні якого перебували фронтові бомбардувальники Су-24М. В ході скорочень, військову частину було розформовано у 2001 році.

Завдяки присутності військових на фондах колишньої авіаційної частини, вдалося зберегти інфраструктуру аеродрому. За словами фахівців логістики Командування Повітряних Сил ЗС України, необхідно провести ремонт злітно-посадкової смуги, стоянки, будівель забезпечення, комунікацій, тощо.

Під час робочого візиту на Рівненщину командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов та його перший заступник генерал-лейтенант Аркадій Вашутін оглянули матеріальну базу майбутньої авіаційної комендатури в Дубно та зустрілись із представниками місцевої влади, яка, до речі, обіцяє допомогти військовим авіаторам на новому місці.

Міський голова Дубна Василь Антонюк запропонував командувачу Повітряних Сил деякі варіанти приміщень для військових в межах міста. Мова йде про будівництво дитячого садочку, басейну, і навіть про виділення півтора гектара землі для будівництва житла військовим.

 

 

 

 

Поделиться публикацией