ЦДАКР НАПОЛЯГАЄ НА ПІЛЬГОВИХ УМОВАХ ВВЕЗЕННЯ КОМПЛЕКТУЮЧИХ ДЛЯ ЗБРОЇ, НАДАНОЇ В МЕЖАХ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ

Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння наполягає на створенні пільгових умов для ввезення комплектуючих для усіх озброєнь та військової техніки, які були отримані Україною в межах військово-технічної допомоги від іноземних держав.

Зокрема, в коментарі ІА «ОПК» в ЦДАКР запевнили, що складається негативна ситуація, коли через високий рівень мита комплектуючі для озброєнь коштують забагато та через це військове відомство змушене витрачати значні ресурси на підтримку експлуатації та ремонту тих озброєнь, які свого часу були ввезені в Україну на безоплатній основі. Зокрема, у якості військово-технічної допомоги Україні з боку іноземних держав.

В ЦДАКР зазначили, що йдеться про значний перелік номенклатури таких ОВТ, до яких, зокрема відносяться і позашляховик Humvee, засоби зв’язку компанії L3Harris Technologies, контрбатарейні артилерійські  радари американського виробництва, деякі види безпілотної техніки та інші озброєння.

Фахівці аналітичного центру вважають, що за умов, коли Україна отримала таке озброєння, вона має попіклуватися про те, щоб знизити або обнулити оподаткування на такі комплектуючі під час ввезення в Україну. Саме такий підхід, вважають в ЦДАКР, має забезпечити нормальні експлуатаційні режими такої техніки, а також надаватиме партнерам на Заході позитивні сигнали щодо використання наданої ними техніки та озброєння.

Поделиться публикацией