ХОМЧАК АНОНСУВАВ СКОРОЧЕННЯ ГЕНЕРАЛЬСЬКИХ ПОСАД В АРМІЇ

У рамках реорганізації структури Генерального штабу Збройних сил України буде скорочено 17 генеральських посад, повідомив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

 

«У процесі нинішньої реформи в нашому війську скорочується 17 генеральських посад», — розповів Хомчак в інтерв’ю «Армія Inform», опублікованому в середу, 1 квітня.

 

Він уточнив, що це передбачено приведенням структури Генштабу ЗСУ у відповідність до аналогічних структур держав НАТО.

 

«Реформа управлінської військової ланки — одна з ключових. І зараз ми вже говоримо про її практичну реалізацію», — зазначив генерал.

 

У 2014 році штатним розкладом у ЗСУ було передбачено понад 150 генеральських посад на 114 тисяч військовослужбовців. За роки російської збройної агресії чисельність ЗСУ було збільшено до 250 тисяч осіб. Станом на 2019 року в українській армії служили 112 генералів.

 

27 березня президент Володимир Зеленський підписав укази, якими затвердив розподіл посади начальника Генштабу і головнокомандувача ЗСУ. З 21 травня минулого року обидві ці посади обіймав Руслан Хомчак.

 

Розпділ посад передбачає, що головнокомандувач ЗСУ здійснює командування армією, а Генеральний штаб забезпечує його роботу, відповідає за розвиток, підготовку, комплектування і забезпечення Збройних сил.

 

Тепер Хомчак став головнокомандувачем ЗСУ, а посаду начальника Генштабу отримав його колишній заступник Сергій Корнійчук.

 

Нове командування об’єднаних сил ЗСУ очолив Сергій Наєв, який у 2018-2019 роках керував операцією Об’єднаних сил у Донбасі.

 

Детальніше про нинішній стан справ в українській армії читайте у матеріалі Валентина Бадрака «Армія-2020: Між деклараціями і реаліями».

Поделиться публикацией