ХОЛДИНГ «РОСЕЛЕКТРОНІКА» РОЗРОБЛЯЄ ВИСОКОШВИДКІСНУ СИСТЕМУ ЗВ’ЯЗКУ ДЛЯ ДРОНІВ

Холдинг «Роселектроніка» розробляє високошвидкісну систему зв’язку для дронів, а на сьогоднішній день створено прототип наземної станції.

Про це повідомив 13 грудня портал belvpo.com.

За даними видання, розробник рішення — АТ «НВП« Полет» (входить в холдинг« Роселектроніка ») — зробить дослідні зразки в 2019 році.

Сам холдинг «Роселектроніка» (входить до ГК «Ростех») розробляє Інтернет дронів (Internet of Drones, IoD) — високошвидкісну систему зв’язку для безпілотників «Скайер».

Комплекс являє собою мережу розподілених наземних станцій, яка забезпечує обмін інформацією і управління великими групами безпілотників, одночасно знаходяться в повітрі. Початок виробництва «Скайера» заплановано на кінець 2020 року.

Головною перевагою програмно-апаратного комплексу розробники називають велику зону покриття наземних станцій. Зокрема, безпілотники можуть підтримувати зв’язок зі «Скайер» на відстані до 300 км від найближчої наземної станції. Крім того, система зв’язку є модульною, що дозволяє створювати мережі будь-якого розміру з необмеженим числом дронів, а також керувати ними з єдиного пункту управління.

Комплекс може бути адаптований під вимоги конкретного замовника — кількість наземних станцій і схема їх розташування залежать від поставленого завдання, числа безпілотників, типу і обсягів переданих даних, площі і особливостей ландшафту.

«Для створення Інтернету дронів наші розробники застосували технологію, яка раніше добре зарекомендувала себе при виробництві продукції військового призначення. Система зв’язку забезпечить високошвидкісний обмін інформацією між групами безпілотників і центром управління, що підвищить ефективність їх експлуатації на великій території. «Скайер» може застосовуватися для вирішення широкого кола завдань. Це системи відеоспостереження на територіально розподілених об’єктах, екологічний нагляд, контроль стану об’єктів нафтогазового комплексу, енергетичної і транспортної інфраструктури», — сказав виконавчий директор Держкорпорації Ростех Олег Євтушенко.

Залежно від корисного навантаження дрона — відеокамера, тепловізор, датчик поля — «Скайер» може збирати інформацію різного роду від аерофотозйомки до вимірювання магнітного поля.

На сьогоднішній день створено прототип наземної станції. Розробник рішення — АТ «НВП «Полет» — зробить дослідні зразки в 2019 році.

«Роселектроніка» утворена в 1997 році, в 2009 році увійшла до складу Держкорпорації Ростех.

У 2017 році в холдинг була інтегрована Об’єднана приладобудівна корпорація.

На сьогоднішній день холдингова компанія формує понад 50% випуску електронних компонентів в Росії, 8% випуску продукції радіоелектронної галузі в цілому і забезпечує більше 10% робочих місць галузі.

Річна сукупна виручка підприємств холдингу перевищує 150 млрд. руб.

Продукція холдингу поставляється більш ніж в 30 країн світу, в тому числі країни Європи, Південно-Східної Азії, Близького Сходу, Африки та Латинської Америки.

Поделиться публикацией