«ХАРКІВСЬКИЙ ЗАВОД ІМЕНІ МАЛИШЕВА» ПЕРЕДАВ ДЛЯ ПОТРЕБ ЗСУ ПАРТІЮ ТАНКІВ БМ «БУЛАТ

 

«Харківський завод імені Малишева» передав для потреб Збройних сил України чергову партію із двох відремонтованих і модернізованих танків БМ «Булат».

Про це 28 липня ц.р.повідомила пресслужба концерну «Укроборонпром».

«ДП «Завод імені Малишева», що входить до складу ДП «Укроборонпром», відвантажив замовнику чергову партію з двох відремонтованих і модернізованих танків БМ «Булат». Таким чином, станом на липень 2020 року 50% державного контракту виконано підприємством з дотриманням обумовлених строків», — йдеться в повідомленні.

За словами гендиректора заводу ім. Малишева Василя Криласа, фахівці не лише провели заводський ремонт машин за технічним станом, але й встановили сучасне обладнання з покращеними характеристиками. Завдяки новій радіостанції та сучасним засобам навігації українські військові зможуть зручніше і оперативніше здійснювати координацію дій і зв’язок між екіпажем та командуванням, а сучасні прилади прицілювання та спостереження дадуть змогу краще контролювати ситуацію, зокрема, в нічний час доби.

Як повідомили в пресслужбі, відновлені «Булати» успішно пройшли усі необхідні полігонні випробування. Зокрема, бойові машини здолали відстань у 100 кілометрів, продемонструвавши відмінну роботу під час руху, показали гідні результати стрільб та інших полігонних тестувань. Після приймально-здавальних випробувань оновлену техніку передано Міністерству оборони України.

Як повідомлялося, державне підприємство «Завод ім. В.О. Малишева» (м. Харків) спеціалізується на виробництві та модернізації важкої і легкої бронетехніки для Міністерства оборони України та іноземних замовників. Серед основної продукції та послуг підприємства — БМ «Оплот», модернізація танка Т-64 до виду БМ «Булат», бронетранспортери БТР-3, БТР-4, модернізація бронетранспортерів БТР-50.

 

БМ «Булат» – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років на заводі імені Малишева відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні БМ «Булат».

Поделиться публикацией