ХАКЕРИ З РОСІЇ ВКРАЛИ СЕКРЕТНІ ДОКУМЕНТИ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ І США — REUTERS

Хакерам вдалося зламати пошту ексміністра торгівлі Великобританії.

Великобританія підозрює хакерів з Росії в зломі електронної пошти ексміністра торгівлі країни Ліама Фокса і крадіжці секретних документів.

Про це повідомив 3 серпня Reuters з посиланням на свої джерела, зазначаючи, що мова йде про кібератаки напередодні парламентських виборів 2019 року.

Як повідомляється, зокрема, хакери вкрали документи про торговельні переговори Великобританії зі Сполученими Штатами Америки.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано кілька кібератак на пошту Фокса в період з 12 липня по 21 жовтня 2019 року. При цьому джерела відмовилися називати, яка саме хакерське угруповання зламала пошту Фокса.

Представник парламенту країни повідомив агентству, що в зв’язку зі зломом пошти Фокса і крадіжкою документів ведеться розслідування.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Сполученого Королівства Домінік Рааб заявив, що у британського уряду є вагомі докази причетності російських спецслужб до кібератаки на організації, які займаються розробкою вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2. Він наголосив, що до таких висновків прийшли не тільки в Британії, але також в США і Канаді.

Також Рада Європейського Союзу за письмовою процедурою вирішила ввести санкції проти кількох громадян Росії за їх передбачувану причетність до кібератаки проти інтересів Євросоюзу.

Поделиться публикацией