ФІНЛЯНДІЯ ПОВІДОМИЛА ПРО ДОДАТКОВИЙ ПАКЕТ ДОПОМОГИ В ПИТАННЯХ РОЗМІНУВАННЯ ДОНБАСУ

Фінляндія напередодні офіційного візиту міністра закордонних справ України, який розпочався 31 жовтня, повідомила про додатковий пакет допомоги в питаннях розмінування Донбасу.

Про це 1 листопада ц.р. повідомив портал DT,UA.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, окрім запланованих зустрічей у столиці, відвідає також лінію розмежування на Донбасі, повідомив МЗС Фінляндії.

Згідно з повідомленням на сайті зовнішньополітичного відомства Фінляндії у четвер, глава фінської дипломатії зустрінеться зі своїм колегою Вадимом Пристайком, експертами, котрі консультують Україну з питань реформ, а також із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ).

Глави МЗС на зустрічі обговорять питання двосторонніх відносин, ситуацію на сході України, європейські справи та процес реформ в Україні.

«Гаавісто також відвідає лінію розмежування на сході України разом із заступником міністра закордонних справ Єгором Божком», — розповіли дипломати.

Глава МЗС Фінляндії повідомив, що Гельсінкі готують додатковий пакет допомоги в питаннях розмінування Донбасу.

«Східна Україна є однією з найбільш сильно забруднених мінами зон конфліктів у світі. Ми готуємо додатковий пакет на EUR 600 тис. для розмінування», — наведено в прес-службі слова міністра

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией