ФІНАНСУВАННЯ СЕКТОРУ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ СКЛАДАТИМЕ БЛИЗЬКО 200 МЛРД ГРН – СЕКРЕТАР РНБО

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, згідно з прогнозом Кабінету міністрів України, ВВП на 2019 рік становитиме 3 946 млрд гривень, «тому фінансування сектору безпеки і оборони України, яке повинно бути не менш ніж 5% від ВВП, складатиме близько 200 млрд грн». Про це повідомляє  прес-служба РНБО 27 серпня ц.р., посилаючись на виступ секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова на нараді щодо формування оборонного бюджету України на 2019 рік.

 

Як наголосив секретар РНБО, «дохідна частина оборонного бюджету повинна формуватися виключно з реальних обґрунтованих надходжень».

 

За словами Турчинова, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано, зокрема, розробку та закупівлю сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема, і крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів та продуктів спеціальної хімії, посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ; реалізацію державної політики в сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спецзв’язку та захисту інформації; сучасне облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

«Одним із важливих пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення, що необхідно для збереження професійного ядра Збройних сил України, Національної гвардії України та інших силових структур», — підкреслив секретар РНБО.

 

Він додав, що після завершення формування оборонного бюджету його буде затверджено на засіданні РНБО України та передано до Кабінету міністрів України.

 

За даними прес-служби, у нараді щодо формування оборонного бюджету України на 2019 рік під головуванням Турчинова взяли участь перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівники всіх силових структур та відомств.

 

 

Поделиться публикацией