ФРН ПОВІДОМИЛА НАТО ПРО ПІДВИЩЕННЯ ВИТРАТ НА ОБОРОНУ В 2021 РОЦІ ДО РЕКОРДНИХ € 53,03 МЛРД

Уряд ФРН має намір підвищити витрати на оборону в 2021 році до рекордних € 53,03 млрд, що на 3,2% більше, ніж в минулому році. Про це повідомило в неділю агентство DPA з посиланням на кошторис, яку Німеччина передала в НАТО.

У 2020 році витрати ФРН на оборону оцінювалися в € 51,39 млрд, що склало 1,57% від національного ВВП. Для порівняння, в 2019 році вони становили 1,36%. У той же час експерти відзначають, що зростання витрат на оборону в відношенні ВВП пов’язаний з падінням внутрішнього валового продукту внаслідок кризи, викликаної обмеженнями через поширення коронавируса.

Як зазначає DPA, в НАТО сподіваються, що підвищення витрат такими країнами, як Німеччина, дозволить врегулювати розбіжності з США, які вимагають справедливого розподілу навантаження в альянсі.

Тим часом журнал Der Spiegel з посиланням на конфіденційну доповідь Міноборони ФРН про потреби німецької армії пише, що, незважаючи на збільшення військових витрат, Бундесвер випробовує хронічну нестачу фінансування і не в змозі реалізувати «численні проекти в галузі озброєнь, необхідні для досягнення цілей планування НАТО» .

Поделиться публикацией