ФРАНЦІЯ МОЖЕ ПЕРЕДАТИ УКРАЇНІ 12 САУ CAESAR

Франція розглядає відправку в Україну від шести до 12 самохідних артилерійських установок Caesar, скасувавши їх постачання в Данію.

Про це пише французька газета Le Monde із посиланням на власні джерела.

Як зазначається, спочатку зброя призначалася для Данії. Країна ще у 2017 році замовила 15 таких гаубиць, згодом запросивши ще чотири додаткові САУ у 2019-му.

За даними видання, технічна частина переговорів про передачу згаданого озброєння Україні знаходиться на завершальній стадії.

Маневр є предметом “принципової політичної домовленості” між урядами Франції, Данії та України, його називають “безпрецедентним і складним” для Парижу.

ЗМІ вказують, що наразі Копенгаген погодився б відмовитися від деяких одиниць Caesar, оскільки вони досі проходять технічну перевірку.

Водночас Париж офіційно не підтвердив Le Monde інформацію про можливість передачі Україні додаткових артилерійських установок.

У виданні припускають, що президент Франції Еммануель Макрон може розповісти про основні моменти операції 3 жовтня під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні.

САУ Caesar для армії Данії можуть нести до 36 снарядів замість 18. Крім того, гаубиці краще захищені бронею.

Французька 155-мм самохідна артилерійська установка призначена для знищення живої сили та артилерійських батарей противника.

Раніше стало відомо, що нове постачання нашій державі самохідних артилерійських установок Caesar обговорили міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та його французька колега Катрін Колонна.

Поделиться публикацией