ФЛОТ США ЗАЙНЯТИЙ ПЕРЕВЕЗЕННЯМ ЗБРОЇ ДЛЯ УКРАЇНИ

США активно залучає логістичні судна для транспортування озброєння, військової техніки та спорядження.

Як передав портал ZN.UA з посиланням на Twitter-сторін OSINT defender від 17 травня, це імовірно масштабна операція з морського транспортування озброєння зі східної частини США. За інформацією проєкту, в операції беруть участь майже всі логістичні кораблі Військово-морських сил США в Атлантиці.

Аналітики вважають, що це може бути зброя, яку США надають Україні в межах програми ленд-лізу, або, можливо, США транспортують до Європи більше важкого озброєння у зв’язку з агресією Росії.

За інформацією OSINT defender, в транспортуванні задіяний ролкер USNS Soderman, що належить до класу Watson та призначений для перевезення військової техніки. 290-метровий корабель здатен перевозити 62,9 тис. тонн вантажу.

Також зафіксували факт виходу із бази у Норфолку судна класу Lewis and Clark, призначеного для перевезення боєприпасів, запасних частин та різноманітного обладнання. Їх використовують для забезпечення підрозділів морської піхоти та безпосередньої матеріально-технічної підтримки авіаносців у морі.

У публічному просторі немає офіційних заяв про це. Небувалу активність свого флоту ніяк не коментують ВМС США.

Поделиться публикацией