ФЛОТ РОСІЇ ОТРИМАВ НОВИЙ ФРЕГАТ

У Росії відбулося підписання приймального акта фрегата проєкту 22350 «Адмирал флота Касатонов».

Про це 16 липня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на ЗМІ РФ.

На «Северной верфи», яка входить до ОСК (Об’єднаної суднобудівної корпорації) 15 липня відбулося підписання приймального акту фрегата проєкту 22350 «Адмирал флота Касатонов».

Після затвердження приймального акту головнокомандувачем ВМФ РМиколою Евменова фрегат «Адмирал флота Касатонов» буде готовий прийому до складу флоту Росії.

Перед підписанням приймального акту суднобудівники «Северной верфи» виконали докування корабля, провели ревізію, завершили забарвлення приміщень, перевірили роботу корабельних систем, механізмів і пристроїв.

Нагадаємо, фрегат «Адмирал Головко» в травні спущений на воду.

Крім цього, зараз будується четвертий корабель – «Адмірал Ісаков», ще два фрегати цього проєкту було закладено минулого року (кораблі «Адмирал Амелько» та «Адмирал Чичагов») та ще два законтрактовані і готуються до закладки.

Проєкт 22350

Фрегат озброєний крилатими ракетами дальньої дії «Калибр». Крім того, кораблі оснащуються 130-мм артустановкою А-192, зенітним ракетним комплексом «Полимент-Редут», комплексом протичовнової оборони «Пакет» і ракетно-артилерійськими системами «Палаш».

 

Повна водотоннажність – 5400 тонн;

Довжина – 135 метрів;

Ширина – 16 метрів;

Корабель розвиває швидкість до 29 вузлів;

Автономність – 30 діб;

Дальність плавання – 4500 миль;

Екіпаж – 170 осіб.

На борту базується вертоліт Ка-27ПЛ.

Фрегати проєкту 22350 призначені для виконання широкого спектра завдань, в тому числі ураження надводних кораблів, конвоїв, десантних загонів, пошуку і знищення підводних човнів і наземних цілей, протиповітряної, протичовнової і протиракетної оборони кораблів і суден, спільних дій з морськими десантами, дозорної служби, охорони державних кордонів, забезпечення захисту цивільних суден і об’єктів виробничої діяльності в кризових і небезпечних для плавання районах Світового океану.

Поделиться публикацией