У 2021 РОЦІ ОБОРОННЕ ВІДОМСТВО МАЄ ОТРИМАТИ ЩОНАЙМЕНШЕ 10 КОМПЛЕКТІВ ЛОПАТЕЙ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА НА МІ-24 – О. УРУСЬКИЙ

Після завершення процесу льотних випробувань, які розпочалися в грудні 2020 року, металеві лопаті українського виробництва для вертольотів Мі-24 наказом Міністра оборони України були прийняті на озброєння української армії. Також лопаті отримали внутрішній сертифікат відповідності технічним умовам та комплекту конструкторської документації.

Про це 18 травня на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Перебуваючи разом з очільником оборонного відомства Андрієм Тараном на льотно-випробувальному комплексі АТ «Мотор Січ», особисто спостерігав, як наша «двадцятичетвірка» підіймалася в небо на нових  українських лопатях.

Це дійсно великий крок не лише у відновленні можливостей вітчизняного парку бойових гелікоптерів Мі-24 (адже наші бригади армійської авіації вже зачекалися на нові лопаті), а й у розвитку вертолітної галузі в Україні.

Загалом планується запустити в серійне виробництво близько 60 комплектів лопатей на рік. У 2021 році ж оборонне відомство має отримати щонайменше 10 комплектів на Мі-24″, — йдеться в повідомленні.

Поделиться публикацией