У 2020 РОЦІ НА ОЗБРОЄННЯ УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКА ПРИЙНЯТО 29 ЗРАЗКІВ ОВТ

Торік на озброєння українського війська прийнято 29 зразків озброєння та військової техніки.

Про це 11 лютого ц.р. повідомив портал АрміяInform, посилаючись на інформацію Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Допущено до експлуатації 33 зразка озброєння.

Зокрема, це зразки бронетехніки –  бойова колісна машина «Козак-2М1» та тактична бойова колісна машина «Дозор-Б», про які ми писали.

Серед інших – безпілотний авіаційний комплекс А1-СМ «Фурія», 7,62-мм снайперська гвинтівка UAR-10M, 14,5-мм однозарядна великокаліберна гвинтівка ручного заряджання T-REX, переносна радіостанція цифрового транкінгового зв’язку спеціального призначення «Либідь К-1А», береговий ракетний комплекс 360МЦ, ударний безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2, комплекс протидії безпілотним літальним апаратам EDM4S-UA, тепловізійна система нічного керування ATRI TINDS, комплекс зенітний ракетний переносний 9К310УМ «Колібрі» ( модернізований ПЗРК «Игла-1»), захисний авіаційний шолом HGU-56/P RWH і багато інших розробок.

Фахівці Інституту також здійснили науково-методичне забезпечення 56 випробувань дослідних зразків ОВТ, засобів ураження і боєприпасів, техніки зв’язку та тилу.

Виконано 40 науково-дослідних та здійснено науково-технічне супроводження 282 дослідно-конструкторських робіт із розробки (модернізації) зразків (комплексів, систем) ОВТ, засобів ураження і боєприпасів та техніки тилу.

2020 року на закупівлю й модернізацію озброєння та військової техніки з державного бюджету України надійшло майже 13 млрд грн.

Загалом, відповідно до основних показників державного оборонного замовлення на 2020 рік, до ЗСУ надійшло понад 10,5 тис. одиниць нового й модернізованого озброєння та військової (спеціальної) техніки.

Також понад 1,5 тис. одиниць керованих засобів ураження та понад 3 млн штук боєприпасів різного призначення.

 

Цьогоріч за ДОЗ (Державним оборонним замовленням) 2020 року ЗСУ отримає озброєння на 10 млрд гривень.

 

За словами Міністра оборони України Андрія Тарана планування заходів із закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення відбувалося ще у 2020-му році за діючим на той час законодавством.

Поделиться публикацией