У 2019 РОЦІ МИ ВИКОНАЛИ ЗАДУМАНЕ НА 70% — ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ ЮРІЙ СОДОЛЬ

Якщо коротко — ми виконали задумане на 70%. Серед головних досягнень року вважаю успішне виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил. Це було вперше, що в районі знаходились всі частини морської піхоти, й ми гідно давали відсіч ворогові, й не віддали ані метра нашої землі.

Про це 12 січня ц.р. повідомив портал АрміяInform, посилаючись на інтерв’ю з командувачем морської піхоти ВМС ЗС України генерал-лейтенантом Юрієм Содолем.

«Що стосується програми з бойової підготовки, то ми її виконали у повному обсязі, навіть перевиконали у певних питаннях. Але через те, що більше пів року всі підрозділи морської піхоти виконували завдання у районі ООС, не всі плани вдалося реалізувати, особливо щодо розбудови інфраструктури підпорядкованих підрозділів, нашого полігона», — додав він.

До того ж, генерал-лейтенант наголосив, що депутати Херсонської обласної ради прийняли рішення щодо передачі у державну власність (до сфери Міністерства оборони України) комплексу будівель та споруд бази відпочинку «Білі крила».

«Також у Маріуполі нам передали будівлю колишнього дитячого табору «Орлятко». Два підрозділи морської піхоти нарешті отримати пункти постійної дислокації, почали обживатися, створювати власну базу. Слід зазначити, що розташування переданих об’єктів не заважатиме і цивільним, переміщенням техніки тощо», — заявив Юрій Содоль.

Підбиваючи підсумки співбесідник додав, що на базі одного з підрозділів морської піхоти цього року буде проводитися експеримент. Буде побудована сучасна військова база, яка відповідатиме усім стандартам НАТО.

Поделиться публикацией