У 2019 РОЦІ ЛІТАКИ НАТО ПЕРЕХОПЛЮВАЛИ РОСІЙСЬКІ ЛІТАКИ МАЙЖЕ 300 РАЗІВ

У Північноатлантичному альянсі повідомили, що у 2019 році літаки НАТО перехоплювали російські літаки у європейському повітряному просторі майже 300 разів.

Про це 24 травня ц.р. повідомив Укрінформ.

Посадовець Альянсу, який побажав не називати свого імені, повідомив Болгарській службі Радіо Свобода, що активність російських військових літаків у Чорному морі та інших частинах Європи зросла з 2014 року.

“У 2019-му союзні літаки піднімалися в небо 290 разів, щоб супроводжувати або перекривати російські військові літаки по всій Європі”, – зазначив представник НАТО.

Раніше цього тижня п’ять літаків НАТО від трьох членів Чорноморського альянсу – Болгарії, Румунії і Туреччини – вирушили на перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-22 і двох літаків-винищувачів Су-27, які наблизилися до спільного повітряного простору трьох країн у західній частині Чорного моря. Військові Болгарії заявили, що російські літаки повернулися в російський повітряний простір без інцидентів.

«Вони роблять це регулярно. Перевіряють наші можливості і хочуть бачити, як ми будемо реагувати, як швидко будемо відправляти літаки і чи будуть наші радари їх бачити», – прокоментував ситуацію міністр оборони Болгарії Красимир Каракачанов.

Поделиться публикацией