У ЧЕХІЇ НЕЙТРАЛІЗУВАЛИ РОСІЙСЬКУ ШПИГУНСЬКУ МЕРЕЖУ

Голова чеської Служби безпеки (BIS) Міхал Куделка заявив, що за останні п’ять років відомство викрило десятки агентів розвідок Росії і Китаю, а також розкрило агентурну мережу однієї з російських спецслужб, передала 7 грудня «РБК-Україна».

 

Очільник чеської спецслужби уточнив, що діяльність іноземних агентів припинялася шляхом рекомендацій не надавати їм акредитацію, або ж шпигунів висилали «тихим методом».

 

Куделка назвав співпрацю BIS з іншими чеськими правоохоронними органами та міжнародними партнерами надзвичайно успішною.

 

Напередодні BIS повідомила, що кібератаки 2017 року на Міністерство закордонних справ Чехії здійснили російські спецслужби. Відповідальність за дві окремі атаки частково лежить на групі хакерів APT28, яку пов’язують з ГРУ, і групі Turla, за якою стоїть ФСБ. Після злому системи МЗС Чехії, хакери отримали доступ до адреси електронної пошти більше 150 співробітників, після чого скопіювали листи і вкладені файли

 

Також в BIS заявляли, що російські спецслужби через підставних осіб намагаються отримати доступ до чеських державних замовлень стратегічного значення.

Поделиться публикацией