У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ НА КОРОНАВІРУСНУ ІНФЕКЦІЮ ЗАХВОРІЛА ВІЙСЬКОВА ЛІКАРКА

Лікарка Хмельницького військового госпіталю з кінця березня знаходилась на амбулаторному лікуванні з приводу гострого респіраторного захворювання

У Збройних силах України зареєстровано перший випадок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 — це жінка-лікар Хмельницького військового госпіталю.

 

Про це 2 квітня ц.р.  повідомило командування Медичних сил ЗСУ у Facebook.

«На 7:00 2 квітня в Збройних силах України зареєстровано 1 випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19», — повідомили у Медичних силах ЗСУ.

Як сказано, працівниця Збройних сил України, лікарка Хмельницького військового госпіталю, з кінця березня поточного року знаходилась на амбулаторному лікуванні з приводу ГРЗ.

«1 квітня після погіршення стану госпіталізована до Хмельницької інфекційної лікарні з діагнозом – пневмонія. Того ж дня, методом ПЛР діагностовано захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19. Хвора отримує лікування згідно протоколів МОЗ України, стан здоров’я задовільний», — вказали у Медичних силах ЗСУ.

Зазначається, що у госпіталі визначено коло контактних осіб (10 військовослужбовців), яким 2 квітня заплановано проведення лабораторного обстеження методом ПЛР. Усі контактні особи оглянуті та направлені на самоізоляцію, у місцях перебування хворої проведена дезінфекція.

Також вказано, що на ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 140 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчі 3 доби – 72 особи.

Поделиться публикацией