У ФРАНЦІЇ ПОЧАЛОСЯ БУДІВНИЦТВО КАТЕРІВ ДЛЯ ДПСУ

Розпочалось будівництво катерів для Державної прикордонної служби. Корпуси вже готові на 30-50%. За 3 роки прикордонники отримають 20 суден для охорони кордону, операцій спостереження та протидії ДРГ: 5 з них буде виготовлено в Україні.

Про це повідомило ukrmilitary з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Повідомляється, що сторони фактично переходять до практичної роботи з будівництва катерів, які вкрай потрібні Морській охороні для забезпечення інтересів держави і суспільства на морі у Азово-Чорноморському басейні. Очікується, що вже на початку весни 2021 року група українських експертів відбуде у французьке місто Ле-Сабль-д’Олон для забезпечення постійного зворотного зв’язку та безперервності процесу побудови катерів.

Українські та французька сторона обговорюють можливість комплектування майбутніх прикордонних катерів певним обладнанням та іншими засобами, необхідними для охорони морських рубежів. Крім того, наразі обговорюються питання навчання технічного персоналу та команд катерів, технічної підтримки і післяпродажного обслуговування тощо.

Нагадаємо, що 22 липня 2020 року у Миколаєві на території суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон» підписано контракт щодо реалізації українсько-французького проєкту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України.

Аваков: У Франції закладено перші катери для ДПСУ

Загалом проєкт передбачає будівництво і отримання протягом трьох років Держприкордонслужбою України 20 сучасних патрульних катерів FPB 98 MKI, чверть буде виконано вітчизняним суднобудівним підприємством за французькими технологіями. Французька компанія ОСЕА обрала українським партнером суднобудівне підприємство «Нібулон».

FPB 98 MKI – це маневрений патрульний катер з легкого алюмінію довжиною 32 метри, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль. Катер має малу осадку для плавання на мілководді.

Раніше повідомлялось, що кожне судно буде оснащене сучасними системами оптико-електронного спостереження, RIB-човнами для оглядових груп прикордонників, а також вітчизняним озброєнням: артилерійською установкою і кулеметами.

Аваков: У Франції закладено перші катери для ДПСУ

Поделиться публикацией