У США НАЗВАЛИ ДЕМОНСТРАЦІЮ РОСІЄЮ СПІРНОЇ РАКЕТИ 9М729 ІМІТАЦІЄЮ ТА ПРОПАГАНДОЮ

Влаштована російським Міністерством оборони перша відкрита демонстрація російської крилатої ракети 9М729, яка відбулася 23 січня, є імітацією, риторикою та звичайною пропагандою.

Про це повідомив DT,UA, посилаючись на інтерв’ю заступниці державного секретаря США з контролю над озброєннями та питань міжнародної безпеки Андреа Томпсон  для Deutsche Welle.

Томпсон аргументувала свої слова тим, що у присутніх на демонстрації не було можливості задавати російським військовим питання.

«Це було просто смішно», — заявила вона, додавши, що демонстрація ракети у статичному положенні не є доказом того, що дальність польоту крилатої ракети 9М729 відповідає Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

9М729 — ракетний комплекс з крилатою ракетою великої дальності наземного базування. Ймовірно, що 9М729 є сухопутним варіантом ракети 3М14 ракетного комплексу «Калібр-НК»; розроблений ОКБ «Новатор» (через що іноді називається 9М729 «Новатор»). Створення та випробування подібної ракети у наземному варіанті визнається США і НАТО порушенням Договору про скорочення РСМД, який був підписаний у 1987 р. між СРСР та США.

Поделиться публикацией